Het verschil tussen Bluetooth Speakers en WiFi Speakers | 2021

Het Verschil Tussen Bluetooth Speakers En WiFi Speakers 2021

In een slimme woning kan een goed geluidsysteem natuurlijk niet missen. Je wilt graag dat je muziek kunt streamen naar je speakers met een simpele druk op de knop, maar kies je dan voor een bluetooth speaker of een WiFi speaker. In dit bericht lees je over de verschillen en de voor- en nadelen van de verschillende speakers.

Wat Zijn Bluetooth Speakers?

Bluetooth speakers zijn in de meeste gevallen compacte speakers die je overal mee naartoe kunt nemen. Met je smartphone, tablet of computer kun je via bluetooth verbinden met deze geluidsboxen. Tegenwoordig is het zelfs mogelijk om je slimme horloge te verbinden aan de bluetooth speaker. Gek hé!

Bluetooth speakers zijn meestal uitgerust met batterijen of een accu. Je hoeft deze speaker dus niet steeds met een voedingskabel in het stopcontact te houden. Dit maakt de bluetooth speaker geschikt om mee te dragen als je bijvoorbeeld een dagje weg gaat.

In de meeste gevallen zijn bluetooth speakers niet geschikt voor een multiroom systeem. Met een multiroom-systeem kun je één app gebruiken om je verschillende muziek of podcasts in meerdere kamers tegelijk te streamen of af te spelen.

Als je met je apparaat verbonden bent met een bluetooth speaker worden alle geluiden afgespeeld op de speaker. De speaker neemt namelijk het volledige geluid van je apparaat over. Hierdoor wordt het dus ook vaak mogelijk om via bluetooth speakers te bellen.

Wat Zijn WiFi Speakers?

WiFi speakers zijn vaak speakers die je in je huis neerzet en niet meeneemt als je een dag naar het strand gaat. Daarom staan deze speakers dus meestal vast in je huis met een voedingskabel in het stopcontact. Deze speakers hebben dus in de meeste gevallen geen accu of batterijen, maar hebben een voedingskabel die in het stopcontact gaat.

Bij sommige WiFi speakers is het mogelijk om dezen met elkaar te verbinden in een multiroom systeem. Zo kun je via een apparaat muziek of een podcast streamen naar meerdere kamers in je woning. Je kunt één applicatie gebruiken om verschillende muziek in meerdere kamers tegelijk te streamen of af te spelen. Dit is echter niet mogelijk bij alle WiFi speakers, dus kijk goed naar de specificaties van de geluidsbox.

Je verbind je smartphone, tablet, computer of slimme horloge in dit geval niet met de speaker, maar met het netwerk (je WiFi). Ook je WiFi speaker is verbonden met je internetnetwerk. Je streamt met verschillende apps muziek of podcasts naar je WiFi speaker. Hierdoor is het in de meeste gevallen ook niet mogelijk om te bellen via je WiFi speaker.

Heb je meerdere WiFi speakers van hetzelfde merk? Super! Er is een grote kans dat deze speakers goed met elkaar samenwerken. Zo kun je bijvoorbeeld je soundbar, subwoofer en achterspeakers met elkaar verbinden.

Past Een Bluetooth- Of WiFi speaker bij mij?

Ben je op zoek naar een goedkopere speaker die je overal mee naartoe kunt nemen? Dan is het waarschijnlijk verstandig om te kiezen voor een bluetooth speaker. Bekende merken voor bluetooth speakers zijn: JBL, Bose en Sony.

Heb je iets meer budget voor een goede speaker en wil je graag gebruik maken van een multiroom systeem. Dan kun je het beste kiezen voor een WiFi speaker. Het meest bekende merk is Sonos, maar ook Bose en Harman Kardon maken goede WiFi speakers.

Waar Kan Ik Deze Geluidsboxen Kopen?

Je kunt de slimme speakers kopen bij onze partners Bol.com en Coolblue.

Bekijk prijzen op Bol.com

Bekijk prijzen op Coolblue

Share on facebook
Facebook
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Eén reactie

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *