Wat is een Slimme Woning? Welke systemen zijn er? | 2021

Wat is een slimme woning

Een slimme woning is helemaal van deze tijd, maar wat is een slimme woning eigenlijk? In een slimme woning zijn (veel) geautomatiseerde systemen aanwezig. Deze systemen zijn via WiFi aan het internet verbonden. Ze kunnen je leven een stuk gemakkelijker en aangenamer maken en het is bovendien voor iedereen mogelijk.

In dit bericht kun je lezen welke geautomatiseerde systemen er zoal zijn, wat voor functie ze hebben en hoe je ze (van afstand evt. via voice command) kunt bedienen.

Welke systemen moet ik aanschaffen voor mijn slimme woning?

Doordat er zoveel aanbieders zijn van deze slimme apparaten is het voor jou misschien moeilijk om uit te zoeken wat je graag aan zou willen schaffen. Wij adviseren je daarom graag zodat jij je slimme woning kunt realiseren.

Het is niet nodig om alle slimme apparaten in één keer te kopen, maar dit kun je stap voor stap doen. Door zo nu en dan nieuwe apparaten toe te voegen aan je huis, wordt je huis steeds een beetje slimmer.

Het inschakelen/bedienen van je systemen

Je kunt deze geautomatiseerde systemen onder andere bedienen via een app op je telefoon (centraal systeem, met of zonder voice command) of via een afstandsbediening. Dat wil zeggen, je hoeft hiervoor dus niet thuis te zijn. Je kunt bovendien op je telefoon controleren of een systeem is ingeschakeld of niet. Je kunt de systemen ook via een tijdklok instellen. Hierbij kun je bijvoorbeeld verschillen tijden instellen. Dit is handig en verlaagt de kans op diefstal in jouw woning.

Wat is een slim huis

Tijd en geld besparen met je slimme woning

Met geautomatiseerde systemen kun je tijd en geld besparen. Maak je woning met een paar kleine aanpassingen slim. Bedien je geautomatiseerde systeem bijvoorbeeld via een app op je telefoon. Laat apparatuur samenwerken om energiekosten te besparen.

Daarvoor hoef je niet in een nieuwbouw huis te wonen, want ook van je oude woning kun je een slimme woning maken.

Slimme systemen in je slimme huis

Bij geautomatiseerde systemen kun je bijvoorbeeld denken aan: slimme thermostaat, slimme verlichting, draadloze speakers, slimme beveiliging, slimme airco, slimme babyfoon, slimme stekker, slimme keuken, slim gordijn, slimme t.v., slim tuinieren, slimme beveiligingscamera.

Share on facebook
Facebook
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *